“Да флиртуваш с Пит” – Барбара Делински

Поредното приятно попадение от виртуалната библиотека Читанка. Много ми е любимо да откривам книги, за които не знам нищо и да се изненадвам, разочаровам или очаровам от нови светове, скрити на страниците им. Преди години обикалях из тишината на прашните етажерки и разглеждах с часове книгите и техните описания. Сега мога да преживея почти същото, превключвайки между различните страници в Читанка.

И понеже сюжетът е непознат ще си позволя да нашиша няколко думи. Кейси Елис минава през труден момент в живота си и неочаквано дори за нея самата, наследява голямата градска къща на покойния си баща заедно с персонала. Тя има много колебания дали да задържи щедрото наследство, защото никога не е разменяла дори една дума с прословутия психиатър. И докато го опознава, посредством къщата, попада на дневник или негов стар случай. Джени Клейд, другата главна героиня в историята, живее в малко градче, от което отчаяно се опитва да избяга, за да се спаси от ужасния си баща. За неин късмет се появява танйнстван мъж на име Пит, който и предлага желаното спасение. Докато Кейси търси поредните страници от историят ана Джени, тя неусетно открива любовта и опознава баща си.

На пръв поглед това си е поредната сладникава любовна история, но в действителност е много повече. Историята има много дълбочина, една спокойна кротост на значими открития. Път към себепознаването, което Кейси извървява към себе си и си дава шанс за щастие. Имаше неочаквани разкрития, които ме хванаха неподготвена, а това рядко ми се случва.

В книгата има много топплина, противопоставяща се на едни ужасни събития за неглижиране на едно момиче и липса на човещина към него в цял един град. Не всичко е леко и ефирно, има много мрак, човешка мерзост и падение. Върви леко, неусетно, закача те и изведнъж и на таб започва да ти пука за Джени както на Кейси, представяш си къщата с прекрасната градина, искаш да стигнеш до края и там да има още много приключения с Пит и неговия мотор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s