“Не проклинай своя директор” – Елена Звездная

Фен превод на първата чат от “Академимя на проклятията” е книгата “Не проклинай своя директор”. Елена Звездная е изградила много интересен и наситен с митични същества свят. Сдобих се с книгата от Библио. Първата от поредицата е безплатана, но следващите са платени.

Историята за мен от категория младежка литература. Основният фокус е зараждащата се любов между млада адептка и и новия директор на Академията за проклятия. При една от техните срещи адептката в пристъп на емоция използва проклятие, чиито мощ и въздействие не познава и то точно върху директора, повикал я за разговор. Това отприщва поредица от странни събития в Академията. А извън нея се случват жестоки убийства на момичета с червени коси много приличащи на нашата главна героиня. Директорът започва да проявява подчертан интерес към девойката, а това може да му донесе много проблеми.

Има интересни и свежи моменти, предизвикващи усмивка съвпадения и вълнуващи обрати. Но книгата е и доста наивна, леко скалъпена за част от описаните неща. Светът е богат, но някак си недоразвит. Читателя се озовава в него без много обяснения и трябва сам да се ориентира какво се случва. Предполагам, че поредицата има потенциал да бъде интересна, но на този етап не планирам да инвестирам повече време в нея. Ако ви трябва леко четиво за разтоварване, това би могло да свърши работа.

P.S. Докато се рових за Елена Звездная попаднах на българска фен страница на авторката във Фейсбук. Оказа се, че голяма част от творчеството и е ситуирано в различни измислени светове и е доста пикантно като съдържание, с доста откровено описани секс сцени. Ако харесвате подобен тип литература може да и дадете шанс. Както вече споменах може да намерите много фен преводи на нейните поредици в Библио. На мен ми дойде малко хард и за сега ще се въздържа.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s