“Лятна детективска история с таралеж” – Деян Копчев

От щанда за намаления в книжарница Сиела се сдобих с “Лятна детективска агенция с таралеж” на Деян Копчев. Няколко пъти съм заглеждала книгата докато най-накрая се реша да я взема.

lqtna_detektivska_agenciq_s_taralejКнигата е сборник със свежи разкази на различна тематика. В едноименния с книгата разказ ще проследим едно объркано, детективско разследване за търсене на немъртви в китен, морски град. Трагичната любовна история на сценарист в порно индустрията и развръзката на други две любовни истории ще прочетем в следващите истории. Разкази за призрак, търсещ убиеца си и разходка на домашния любимец. А в любовта не е важно да си перфектен, а да срещнеш същият изрод като себе си, а понякога да получиш одобрение за нея от най-близките си. Различни възпитателни методи, които се ползват, за да озаптиш непослушна дъщеря и какво може да се случи с дрехите ти оставени сами в гардероба. Откриване на пуст и непристъпен плаж, в който всичко е идеално, освен полета на гларусите. Нетрадиционните подаръци, които човек може да направи за годишнината с полвинката си. И какво се случва когато станеш свидетел на обир.

Кратки разкази с нетипично развитие, леко нецензурен език и доста пиперливо на моменти съдържание. Деян Копчев обединява различни истории с изчистения и натуралистичен стил на писане. Има доза хумор, понякога черен и доста ирония. В началото сборника леко ме отегчи, но към края очаквах всяки следващ разказ с нетърпение и усмивка на уста.

P.S. В книгата има много приятни илюстрации.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s