“Лабиринт с разноцветни конци” – Красимира Стоева

От доста отдавна търся тази книга и за мой късмет си взех последната бройка от книжарница “Сиела” при това с много забавен автограф, който не е лично за мен, но това не ми пречи да му се радвам.

Aftograf.png

Полицейският инспектор Джон Мур започва разследването на убийството на прокурор Стивън Голд. Съпругата-трофей на покойника е бивше гадже на инспектора и основен заподозрян в убийството. Дали тя е виновна или прокурорът е замесен в престъпни схеми с дон Микеле, които са довели до смъртта му? Джон Мур трябва да прояви характер и безпристрастност, но дали ще успее. На едно друго място се развива най-сърцераздерателната семейна история – семействата Родригес и Перес, бивши партньори и настоящи врагове, оплитат взаимоотношенията си до неузнаваемост. Любов, предателство, измяна, прошка, загубени и намерени деца са част от изненадите, които са скрити в тези сложни отношения. На фона на всичко това професор Джил Хъл, нейният асистент Антъни и тяхната колежка Сю Лин Мин се борят с извънземни нашественици и се опитват, използвайки наука и ядрен реактор да променят хода на обречена война.

labirint

В книгата се смесват три различни реалности, които се объркват до неузнаваемост. Всяка една от тях напомня на типичен долнопробен филм в съответния жанр – криминале, сапунен сериал и поредната история за нашествие на земята. Но този път няма да се сблъскате с клиширан и предизвестен край. Даже напротив до последната страница няма да знаете какво се случва и как точно ще се развият събитията.

Шарена история, намотана по невъобразим начин и разхождаща ни из клиширани сюжети, развити и показани по нов, свеж и оригинален начин. Поздравявам авторката за оригиналната идея, чувството за хумор и огромното въображение, което е вложила в създаването на тази книга. Препоръчвам на всички, които са готови да загърбят стереотипите и са отворени за нестандарни, изпълнени с тънка ирония и доста хумор истории. Признавам си, че на моменти аз самата бях объркана от някои събития в книгата, но така става когато човек се загуби в лабиринт и забрави да разплита кълбо с цветни конци, за да може да открие правилния вход или изход накрая.

Advertisements

2 thoughts on ““Лабиринт с разноцветни конци” – Красимира Стоева

  1. Благодаря за отзива! Много се радвам, че книжката е достигнала до някой, който се е забавлявал с нея. Все пак това беше идеята, докато я пишех 🙂

  2. И на мен ми беше доста забавно докато я четях 🙂 Надявам се и други хора да я открият и да се забавляват с нея.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s