“Готварската книга на леля Ог” – Тери Пратчет

Като огромен почитател на Тери Пратчет нямаше как да пропусна “Готварската книга на леля Ог”.

og

В книгата ще имате удоволствието да се насладите на интригуващи готварски рецепти, да получите съвети по етикет и подобаващо поведение във висшето общество. Леля Ог с лекота дава насоки за подходящото поведение на маса в изискана компания. Не се свении да разкаже и какво трябва да се случва в леглото под чаршафите, глава насочена към младите и не много опитни читатели. За нея няма теми табу. Пиепрливите забележки и подмятания могат да ви засрамят и изчервят, но това не бива да в никакъв случай да ви отказва от прочита на книгата. И за да е пълна картинката из цялата книга има разпръснати паметки от главния редактор до издателя и обратно, които допълват цветистите описания и доразкриват всички пропуснати пасажи не само от тази, но и от предишните забранени и спрени от печат книги на достопочтената авторка.

Изпълнена с изключителното чуство за хумор на сър Тери Пратчет тази книга е поредното добро намигване към нашите порядки и етикет. Може да те разсмее до сълзи или пък да те разплаче до смях. Решила съм да пробвам да приготвя някоя от рецептите и да видя какъв ще бъде крайният резултат. А за да разберете какъв е духа в нея съм ви подбрала този цитат:

“Определено е много етикетско да се отбелязва кончината на някой близък приятел или роднина. Както казваме в Ланкър, ако идеш на техните и те ще дойдат на твойто.”

Какво повече може да иска или да направи в живота си човек.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s