“Котка на фона на свастика” – Калофер Русев

Преди няколко месеца попаднах на Калофер Русев и неговият герой инспектор Неев. След като с много усилия той успя да спаси света от голямо зло дебнещо в пещера край Искърското дефиле сега отново е замесен в необикновено приключение.

2

Всичко започва със случей на наслилие и частичен грабеж над господин Петров – вдовец, живеещ сам с нестандартни сексуални вкусове и интереси към нацизма. Дали нападението е било в следствие на живота, който е водил или има още нещо? Дали красивата дъщеря на пострадалия се опитва до помогне или да попречи на работата на полицията? По време на Втората Световна Война нацистите правят проучвания в България, търсят забравени артефакти от погребение на египетски фараони по нашите земи. Има ли връзка между проучванията на нацистите в миналото и тези които е правил господин Петров. Инспектор Неев тръгва по следите на престъплението, но разкритията ще го отведат на неочаквано място и ще го забъркат в поредното мистериозно изживяване. Добре е, че той вече има доверени приятели в подходящите среди до които може да се допита и на които може да се довери.

Поредната добра криминално-мистична история от Калофер Русев. Динамичен сюжет, правдоподобно описани детайли, реалистични герои, интригуващи легенди, съживени в нашето съвремие. Не усетиих кога я започнах и кога я приключих, а през цялото време стоях под напрежение и подскачах при всеки шум.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s