“Зимоковецът” – зимно приключение с вещици

Открих Пратчет преди няколко години и от тогава съм му голям почитател. Прочела съм всичко от поредицата Света на диска и почти всичко от другите му произведения. С нетърпение очаквам появата на нова книга и обмислям препрочитането на старите такива. Всички негови герои ми харесват (особено СМЪРТ), но чисто по женски имам слабост към вещиците и историите свързани с тях.

Zimekovecyt

Тифани Сболки е млада вещица, която съвсем лекинко и без да иска се забърква в големи неприятности. Тя невинно се включва в танц, на място, което не е нейно и изпълнява стъпките, на някой друг, заемайки мястото му. Сега ще трябва да носи отговорност за това и да се справи с всички възникнали проблеми, а те не са един и два. И добре, че на помощ са готови винаги да се явят дребните на ръст, но огромни на смелост Нак Мак Фигъл.

Страхотни диалози, много емоции, невинна любов, сапътствана от много приключения. Разбира се много необясними вещерски магии или необясними поне на пръв поглед. И всичко това с дъх на зима, снежинки с образа на Тифани горе в планината и долу при хълмовете. Детска приказка на пръв поглед, а толкова многопластова и сложна история, ако се чете между редовете.

Не ми се искаше тази книга да свършва, часовете с нея отлетяха като миг. И нямам търпение за следващата …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s